Menu
Tatiana Sessler-Toami

Tatiana Sessler-Toami

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Tatiana Sessler-Toami

Tatiana Sessler-Toami s-a născut la Timișoara și a absolvit actoria în limba germană la Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. În calitate de bursieră, a studiat timp de un semestru la Facultatea de Muzică și Teatru “Felix Mendelssohn-Bartholdy” din Leipzig. Este membră permanentă a ansamblului Teatrului German de Stat din 1988.

A interpretat roluri, printre altele, în “Stella” de Johann Wolfgang von Goethe (regia: Frieder Lorenz), rolul Elektra în “Elektra ” de Sofocle (regia: Cristian Hadji-Culea), rolul Luise în “Intrigă și Iubire” de Friedrich Schiller, rolul Nina în “Pescărușul” de A.P. Cehov (regia: Clemens Bechtel) și în “Mutter Courage” de Bertolt Brecht (regia: Victor Ioan Frunză), precum și rolul Petra von Kant în “Lacrimile amare ale Petrei von Kant” de Rainer Werner Fassbinder (regia: Martin Baucks), Lola Blau în “Tonight Lola Blau” (regia: Alexandra Gandi), rolul Reginei în “Cymbelin” de William Shakespeare (regia: Alexander Hausvater), a apărut în rolul Martha în “Cui i-e frică de Virginia Woolf” de Edward Albee (regia: Michael Bleiziffer) și în piesa “Scandal în culise” de Michael Frayn (regizor: Wolf E. Rahlfs). În plus, există numeroase apariții în producții de basm și programe de divertisment la teatru. 

În 2011 a primit premiul cultural al Consiliului Județean Timiș “Pro Cultura Timisiensis” pentru servicii deosebite aduse promovării culturii timișorene. În 2012 a primit diploma de onoare “40 de ani de emisie în limba germană AKZENTE”, pentru numeroșii ani de bună colaborare cu redacția programului în limba germană al Televiziunii publice române.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Doamna președinte
în Leonce și Lena
Detalii
Actor
în Jurnal de România. Timișoara
Detalii
Actor
în Dumnezeul Kurt
Detalii
Schnock, tâmplarul
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Praxagora
în Lysistrata 3.0
Detalii
Esther, actriță
în Teatrul
Detalii