Menu
Olga Török

Olga Török

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Olga Török

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Olga Török

Olga Török s-a născut în 1985 în Satu Mare și a absolvit liceul german “Johann Ettinger” din orașul natal. În 2008, și-a finalizat studiile de actorie la secția de limba germană a Facultății de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. 

Olga a jucat și joacă, printre altele, în spectacolele “Jurnal de România. Timișoara” (piesă și regie: Carmen Lidia Vidu), “Livada de vișini” de A.P. Cehov (regie: Volker Schmidt), “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regie: Kristóf Szabó) și în “Lysistrata 3.0” după Aristofan (regie: Niky Wolcz). 

A fost nominalizată de mai multe ori la premiile Asociației Teatrale Române UNITER și a câștigat de două ori Premiul Publicului UNITER. În 2021 a câștigat Premiul Publicului la categoria “Cel mai bun teleplay TV” cu spectacolul “V.I.P.- Very Isolated Person”, o adaptare liberă după piesa “Pescărușul” de A.P. Cehov. În 2018, a fost nominalizată la Premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Eréndira din piesa “Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet” (regia Yuri Kordonsky). Pentru rolul “Jamie” din piesa “Cuplutoniu – Furiile și marele război” de Neil LaBute, în regia lui Radu A. Nica, a primit premiul “IFESZT 2012”.

În 2014, a primit Premiul Special al Juriului la Festivalul “Filmul de Piatră” pentru rolul din scurtmetrajul “10 ways to deal with a break-up”. Olga Török este, de asemenea, activă pe scena culturală timișoreană cu proiectul “Remix ID”, care face parte din programul oficial al Capitalei Europene a Culturii “Timișoara 2023”. Ea a fost premiată în repetate rânduri pentru contribuția sa la promovarea valorilor culturale ale Timișoarei.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Actor
în Jurnal de România. Timișoara
Detalii
Flóra
în Orașul Paralel: Fabric
Detalii
Şarlotta Ivanovna, guvernantă
în Livada de vișini
Detalii
Vulturii: Dizzy
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Actor
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Myrhinne
în Lysistrata 3.0
Detalii
Ria, activistă
în Teatrul
Detalii