Menu
Oana Vidoni

Oana Vidoni

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Oana Vidoni

Oana Vidoni s-a născut în 1991 la Timișoara și a absolvit în 2014 clasa de actorie germană a Facultatea de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara. A colaborat deja cu Teatrul German de Stat Timișoara în timpul studiilor și face parte din ansamblul teatrului începând cu stagiunea 2014/2015. Pregnante pentru începuturile carierei sale au fost întâlnirile cu regizorii Volker Schmidt, Eugen Jebeleanu, Alexandru Dabija, Răzvan Mazilu, Charles Muller și Niky Wolcz.

Formarea ei a continuat cu participarea la diverse ateliere de vorbire scenică susținute de Thomas Buts, Simon Schlingplässer, Tim Schüler, precum şi la ateliere de mişcare şi dans susţinute de Andrea Gavriliu, Kristóf Szabó, Toula Limnaios, Dorian Mallia sau Louise Kelsey, dar și la ateliere de actorie susţinute de Miklós Bács, Ştefan Lupu, Stephan Perdekamp şi Sarah Victoria.

Din 2012 colaborează cu Compania Unfold Motion la o serie de proiecte din sfera dansului contemporan. În 2022 a absolvit un masterat în Management și Antreprenoriat cultural la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj, cu o lucrare dedicată festivalului european de teatru în contextul Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023.

Mai recent, Oana a jucat și joacă în spectacole precum “Jurnal de România” (piesă și regie: Carmen Lidia Vidu), “Leonce și Lena” de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), “Oameni. De vânzare” (piesă și regie: Carmen Lidia Vidu), “Livada de vișini” de A.P. Cehov (regia: Volker Schmidt) și în “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Prințesa Elsa
în Crăiasa Zăpezii
Detalii
Actor
în Oameni. De vânzare
Detalii
Varia, fiica ei adoptivă, 24 de ani
în Livada de vișini
Detalii
Vulturii: Ziggy
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Actor
în Dumnezeul Kurt
Detalii
Hermia, fiica lui Egeu, îndrăgostită de Lisandru
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Lea, prietena Sofiei
în Teatrul
Detalii