Menu
Marius Manole

Marius Manole

Actor
Data nașterii: 4 octombrie 1978 (44 ani)
Locul nașterii: Iași
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Marius Manole

Marius Manole este actor român născut în 4 octombrie 1978 în Iași. A absolvit Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, secția Actorie, la clasa profesor Emil Coșeriu și Cornelia Gheorghe în 2001. Între 2002 – 2003, a urmat cursurile Secției de Coregrafie de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. De asemenea a participat la stagiile din cadrul Academiei Itinerante Andrei Șerban, la Horezu și la New York, atelier realizat de ICR New York cu sprijinul ICR București, în 2009.

Spectacole de teatru cu Marius Manole

 

Nominalizări şi premii obținute de Marius Manole

Președintele Klaus Iohannis l-a decorat, pe 5 mai 2016, cu Ordinul “Meritul Cultural” în grad de Cavaler, categoria D – “Arta spectacolului”, pentru “implicarea deosebită în promovarea teatrului și cinematografiei românești atât în țară, cât și în străinătate”, a informat printr-un comunicat Administrația Prezidențială.

La cea de-a nouăsprezecea ediție a Galei UNITER, Marius Manole a fost nominalizat la categoria Cel mai bun actor în rol principal, pentru Ermolai Alexeevici Lopahin, din Livada de vișini, alături de Bogdan Zsolt (câștigătorul categoriei), pentru Ingmar Bergman din spectacolul Strigăte și șoapte și Horațiu Mălăele, pentru François din Dineu cu proști.

Marius Manole a obtinut in 2016 premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar cu Batranica / Actorul din spectacolul Nationalului Bucurestean ”Intre noi e totul bine” regia Radu Afrim

Marius Marius Manole a obținut în 2009 premiul FestCo, pentru rolul principal din spectacolul Ioana și focul de la Teatrul de Comedie (ex aequo Constantin Cojocaru pentru Mansardă la Paris). În 2007 i-a fost acordat, în cadrul aceleiași gale Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar – Paul – Stă să plouă, Teatrul LUNI, Green Hours (ex aequo Silviu Biriș pentru Sânziana și Pepelea). A obținut și Premiul pentru Tineri Creatori acordat de Ministerul Culturii și Cultelor pentru Puck – Visul unei nopți de vară de William Shakespeare, 2003, Premiul special la Festivalul de Teatru Contemporan Brașov pentru rolul Paulie din Drept ca o linie, 2002 și Marele Premiu la Festivalul de Teatru Imagine, pentru același rol.

În anul 2006, Marius Manole a fost nominalizat la Premiile UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal (ȘarikovTipograf Tipografovici – Inimă de câine după Mihail Bulgakov, regia Yuriy Kordonskiy), alături de Victor Rebengiuc și Marius Stănescu. De asemenea, în 2003 a fost nominalizat, tot în cadrul UNITER, pentru debut, cu rolul Paulie în specatcolul Drept ca o linie, de Luís Alfaro, în regia lui Radu Apostol.

La 8 mai 2017, Marius Manole și dansatoarea profesionistă Olesea Nespeac-Micula au câștigat marele premiu la emisiunea Uite cine dansează!. Premiul, în valoare de 100 000 €, a fost direcționat spre fundația Hope and Homes for Children.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Robert
în Două liniuțe
Detalii
Povestitorul, Călugărul, Bufonul Hainselin, Ducele de Bedford, Cardinalul, Rectorul
în Ioana şi focul
Detalii
Actor
în Instrucțional pentru singurătate: Cum să te întâlnești cu tine însuți
Detalii
Actor
în Noaptea de foc (lectură performance)
Detalii
Andrea / Mane
în Butoiul cu pulbere
Detalii
Lenglumé
în Crima din strada Lourcine
Detalii
Povestitorul
în Două loturi
Detalii
Bătrânica apatică, Actorul
în între noi e totul bine
Detalii
Actor
în Magic Național
Detalii
Mike
în Memoria apei
Detalii
Conştiinţa
în Pădurea spânzuraţilor
Detalii
Bufonul
în Regele Lear
Detalii
Ivan Hlestakov, un funcționar din capitală
în Revizorul
Detalii
Mercuțio
în Romeo şi Julieta
Detalii
Egoruşka
în Sinucigaşul
Detalii
Prozorov
în Trei surori
Detalii
Ștefăniță Vodă
în Viforul
Detalii
Richard al III-lea
în Richard 3
Detalii
Radu
în Lecția de violoncel
Detalii
Vasea
în Peretele
Detalii
Nick
în 7 dintr-o lovitură
Detalii
Vasea
în Peretele
Detalii
Actor
în Fă-mi loc!
Detalii
Maurice
în All inclusive
Detalii
Actor
în Jocul de-a adevărul
Detalii
Actor
în Și cu pisica ce-ați făcut?
Detalii
Actor
în Fă-mi loc!
Detalii
Actor
în Share&Subscribe
Detalii
Elliot Cooper
în Casa de la țară
Detalii
Oscar
în Oscar și tanti Roz
Detalii
Actor
în Ce avem noi aici?
Detalii
Ivan Kaliaiev
în Cei drepți
Detalii
Adam
în Masculin|Feminin
Detalii