Menu
Lucian Ghimiși

Lucian Ghimiși

Actor
Data nașterii: 3 decembrie 1977 (46 ani)
Locul nașterii: Buzău
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Lucian Ghimiși

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Lucian Ghimiși

Lucian Ghimiși a absolvit Facultatea  de Teatru, secția Arta Actorului, din cadrul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, la clasa prof. Olga Tudorache.

Cariera sa a început la Teatrul Maria Filotti din Brăila și a continuat la Teatrul George Ciprian din Buzău, unde şi-a perfecţionat tehnicile de joc şi s-a întâlnit cu piesele unor mari dramaturgi români şi universali: Visul unei nopți de vară şi Comedia erorilor de William Shakespeare, T&C – Iubirea e un lucru foarte mare după Ion Băieșu, Bărbierul din Sevilia de Beaumarchais, Ce înseamnă să fii onest de Oscar Wilde, Zăpezile de altădată de Dumitru Solomon, Acolo, departe de Mircea Ştefănescu, Steaua fără nume de Mihail Sebastian. Tot în Buzău, oraşul său natal, a coordonat departamentul de imagine al Teatrului George Ciprian şi a predat elevilor Liceului de Artă cursuri de actorie, realizând împreună cu aceştia spectacolele: Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Cocoşatul de la Notre-Dame, Frumoasa şi bestia, a căror regie a semnat-o. Ulterior, mulţi dintre învăţăceii săi au fost admişi la UNATC la secţiile Arta actorului, Păpuşi-Marionete şi Teatrologie.

Datorită talentului său şi abilităţii de a aborda cu aplomb cele mai diferite personaje a fost ales să facă parte din distribuţiile unor montări originale semnate de regizorii: Alice Barb, Anca Maria Colţeanu, Răzvan Ioan Dincă, Cezar Ghioca, Attila Vizauer.

Apreciat pentru calitățile sale comice, pentru dezinvoltura pe care o are de fiecare dată când apare în faţa spectatorilor şi pentru farmecul personal, Lucian Ghimişi a fost prezentatorul mai multor ediţii consecutive ale Galei Vedetelor – VEDETEATRU de la Buzău, organizat de Teatrul George Ciprian.

Pe lângă activitatea din teatru, se adaugă și aceea de gazdă a unor emisiuni ale  Televiziunii Române („Trupa DP2”, „Televiziunea, dragostea mea”, „Surprize, surprize”, „Serviciul român de comedie”) și cea de reporter la Național TV.

În 2005 s-a alăturat echipei Teatrului Nottara şi a jucat în spectacolele: Nu vorbiţi cu actorii de Tom Dudzick şi Opera de trei parale de Bertolt Brecht (ambele în regia Dianei Lupescu), Clipe de viaţă de William Saroyan (regia: Cristian Dumitru), Antigona de Jean Anouilh (regia: Claudiu Goga), Pădurea de A.N. Ostrovski (regia: Tudor Mărăscu), Capul de răţoi de George Ciprian, (regia: Răzvan Ioan Dincă).

În anul 2013, a fost numit prin concurs de management directorul Teatrului Ion Creangă din Bucureşti. Însă, în ciuda responsabilităţilor pe care le are de întâmpinat în noua sa funcţie, Lucian Ghimişi nu a renunţat la profesiunea sa de credinţă. În prezent, îl puteţi vedea pe scena Teatrului Nottara în producţiile: Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, Matrimoniale de Lia Bugnar, De dor și drag, Maria Tănase, Umor, amor, fior de dor… în Bucureşti (regia: Diana Lupescu), Titanic Vals de Tudor Muşatescu (regia: Dinu Cernescu) şi Aniversarea de Thomas Vinterberg şi Mogens Rukov (regia: Vlad Massaci).

Irina Zlotea

Studii:

2000 – Absolvent al Universității de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale, București, Facultatea de Teatru, Secția: Arta actorului, la clasa profesor Olga Tudorache

Spectacole la Teatru Nottara:

Spectacole la alte teatre:

Spectacole regizate:

 • Ali Baba şi cei 40 de hoţi, Teatrul George Ciprian, Buzău, 2009
 • Cocoşatul de la Notre-Dame, Teatrul George Ciprian, Buzău
 • Frumoasa şi bestia, Teatrul George Ciprian, Buzău

Filme:

Televiziune:

 • Patron de cafenea – Iubire și onoare, serial TV, 2010
 • Trupa DP2
 • Televiziunea, dragostea mea
 • Surprize, surprize
 • Serviciul român de comedie 

Alte activităţi:

 • Director General ARCUB, din 2018
 • În 2013, directorul Teatrului Ion Creangă 
 • Directorul Festivalului Internaţional de Teatru pentru copii 100, 1.000, 1.000.000 de poveşti, ediţia X, 2014
 • Directorul Festivalului Interactiv Amintiri din copilărie, ediţia I, 2014
 • Șef Birou imagine/impresariat la Teatrul George Ciprian, Buzău, 2003 – 2004

Roluri jucate de-a lungul timpului

Maarten
în Cloaca
Detalii
Ministrul Richard Willey
în Încurcătură la nivel înalt
Detalii