Menu
Laura ANGHEL

Laura ANGHEL

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Laura ANGHEL

Laura Anghel s-a născut pe 13 septembrie şi este absolventă a Secției de Actorie a Facultății de Teatru din cadrul Universităţii Hyperion, clasa prof. univ. Grigore Gonţa, promoţia 1995, fiind licenţiată în 2001 la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.

La Teatru Nottara a jucat în spectacolele Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, regia: Diana Lupescu (2013), Opera de trei parale de Bertolt Brecht, regia: Diana Lupescu (2009), Pădurea de A.N. Ostrovski, regia: Tudor Mărăscu (2006), Miresele căpitanului, regia: Petre Bokor (2003), Vino la pod, iubita mea, regia: Alexandru Repan (2000). Cea mai nouă producție a Teatrului Nottara în care joacă este spectacolul Opt femei de Robert Thomas, în regia lui Andreas Merz-Raykov.

A lucrat și cu regizorii Alexandru Jintea (Feisbuc de Diana Iarca, 2013, La ginecolog de Diana Iarca, 2015), Alexandru Dabija (Mult zgomot pentru nimic de William Shakespeare, 1996), Mihai Măniuțiu (Antigona de Seneca, 1996) și Ioan Mircioagă (Jocul de-a vacanța de Mihail Sebastian, 1995).

Laura Anghel a avut diverse apariții în producții TV, fiind Vecina în Narcisa Sălbatica (Antena 1), Mona în La Bloc (Pro TV), Bianca în În familie (Prima TV) și a interpretat personajul Ioana în Martorii, în regia lui Dan Piţa (TVR1). A apărut, de asemenea, în serialul Lecții de viață, o producție a ProTV. A jucat și în filme de lungmetraj: Manipularea, regia: Nicolae Opriţescu (coproductie româno-franceză), Ţăcăniţii, regia: Gerard Cok (coproducţie româno-franceză), Terente, regia: Andrei Blaier.

Și-a făcut apariția și în câteva emisiuni de divertisment: Joker (emisiune de farse, Naţional TV, 2011), Jugaru Sukaru (emisiune de farse, Pro TV, 2007-2009), 7 bani de-acasă (Prima TV, 2005), O noapte cu Făt-Frumos (Antena 1, 2004), Paparazii (Antena 1, 2002).

În 2017 a făcut parte din distribuția spectacolului Opinia publică de Aurel Baranga, în regia lui Aleksei Logacev, care s-a desfășurat în cadrul Laboratorului de Teatru DENS.

 

Prezentare actualizată în octombrie 2017

Roluri jucate de-a lungul timpului

Actor
în La ginecolog
Detalii
Cici Smoleanu
în Magnificul
Detalii
Rhéauna Bibeau
în Cumetrele
Detalii
Mara
în Moara cu noroc
Detalii