Menu
Iuliana Vîlsan

Iuliana Vîlsan

Regizor, Scenograf
Locul nașterii: Constanța
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

În echipa pieselor

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Iuliana Vîlsan

Artist vizual și scenograf, Iuliana Vîlsan este absolventă a Universității București, Facultatea de Litere, secția Limbi Clasice, cu lucrarea Semnificațiile pragmatice ale tăcerii în teatrul lui Plaut, și a Universității de Artă, secția Pictură, clasa prof. Ștefan Câlția. A debutat în scenografie la Teatrul Național București în 1999, cu decor, și la Teatrul Bulandra, cu costume, ambele producții în regia lui Mihai Măniuțiu. De-a lungul timpului, a colaborat și semnat peste o sută de producții teatrale.

În 1998, a participat cu o instalație în cadrul proiectului coordonat de Mihai Măniuțiu, Genosse Frankenstein unser geliebter Fűhrer, proiect realizat în cadrul Capitalei Culturale Europene Weimar și transmis pe canalul Arte si 3at. În teatru, a colaborat cu regizorii Mihai Măniuțiu, Dan Micu, Radu Afrim, Andrei Șerban, Radu Penciulescu, Hajdu Szabolcz, Urbán András, Koltai Gábor, Alexander Hausvater, Ada Lupu, Vlad Massaci, Răzvan Mazilu, Peter Kerek, Radu Jude.

Iuliana Vîlsan a obținut trei nominalizări pentru cea mai bună scenografie, mai multe premii pentru cea mai bună scenografie la diferite festivaluri din țară și un Premiu UNITER.

În echipa pieselor

Momentan nu avem informații.