Menu
Isa Berger

Isa Berger

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Isa Berger

Isa Berger s-a născut în 1988 la Orșova, a absolvit Liceul Nikolaus Lenau din Timișoara și programul de licență în limba germană în Relații Internaționale și Studii Europene la Facultatea de Filosofie, Științe Politice și Științele Comunicării din Timișoara. A studiat apoi dramaturgia în limba germană, tot la Universitatea de Vest din Timișoara. Este membră a ansamblului TGST din 2013, iar regizori precum Alexander Hausvater, István K. Szabó, Laszlo Bocśardi, Yuri Kordonsky, Silviu Purcărete, Peter Kerek, Cristian Ban, Lászlo Béréș, Răzvan Mazilu și Niky Wolcz i-au conturat cariera de actriță.

Mai recent, a apărut și continuă să apară în producții precum “Crăiasa Zăpezii” de Evgheni Schwarz (regia: László Béres), “Leonce și Lena” de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), în “Cartea Junglei”, bazată pe cartea de povești cu același nume de Rudyard Kipling (regia: Răzvan Mazilu) și în “Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó). 

A obținut merite deosebite în activitatea de pedagogie teatrală, în special în coordonarea activităților trupelor de teatru ale Liceului Lenau și ale Festivalului de teatru pentru tineret de limbă germană. 

În 2016, a primit Premiul Stefan Jäger pentru realizări deosebite la Teatrul German de Stat Timișoara și la Teatrul German de Tineret. În 2017 a primit premiul “Pro Cultura Timisiensis” pentru realizări deosebite în domeniul cultural.

A participat la diverse ateliere de actorie sub conducerea lui Simon Schlingplässer, Radu Alexandru Nica, Alexander Hausvater, Ida Jarcsek-Gaza, Miklós Bács, Andrea Gavriliu sau Ștefan Lupu. Isa Berger a mai lucrat cu Teatrul Național “Mihai Eminescu” din Timișoara și cu Teatrul pentru Copii și Tineret “Merlin” din Timișoara, precum și cu Casa de Spectacole “I. D. Sîrbu” din Petroșani. De asemenea, a apărut în filme de lungmetraj și scurtmetraje.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Doamnele de curte
în Leonce și Lena
Detalii
Gerda
în Crăiasa Zăpezii
Detalii
Helga
în Katzelmacher. Dacă n-ar fi vorba despre iubire
Detalii
Raschka, mama lup
în Cartea junglei
Detalii
Raschka, mama lup
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Cor antic/Prostituate/Deținuți
în Dumnezeul Kurt
Detalii
Actor
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Mica
în Lysistrata 3.0
Detalii
Elsa
în Dragonul
Detalii
Ina, actriță
în Teatrul
Detalii