Menu
Irina Cărămizaru

Irina Cărămizaru

Actor
Data nașterii: 18 martie 1988 (35 ani)
Locul nașterii: București
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Irina Cărămizaru

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Irina Cărămizaru

Irina Cărămizaru este actriță română de teatru, născută pe 18 martie 1988 în București.

A terminat Liceul de Muzica “Dinu Lipatti” la specializarea vioara și pian. A absolvit Universitatea Naționala de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale” la clasa prof. univ. Mircea Rusu, coordonator de an prof. univ. Doru Ana și Masterul la clasa prof. Gelu Colceag și prof. univ. dr. Liviu Lucaci. Rolurile în spectacolele de licență au fost: Rowena în Biloxi Blues de Neil Simon, în regia lui Mircea Rusu și Irene în Oferta de serviciu de Lia Bugnar, în regia lui Doru Ana. Rolurile în care s-a evidențiat la Master au fost Rosalinda în Cum vă place de W. Shakespeare, în regia lui Liviu Lucaci și Velma Kelly în musicalul Chicago de John Kander și Fred Ebb, în regia lui Gelu Colceag.  De altfel pentru acest rol (Velma Kelly) a fost premiată în cadrul Galei absolvenților cu Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal.

A continuat o colaborare cu Rodica Popescu Bitănescu (regie și dramaturgie) pentru spectacolele: Viață de cimitir, Încă-i bine, Interesul poartă fesul și Triunghiul femeilor. Printre spectacolele importante mai putem menționa: Cele două orfeline de Adolphe Philippe d’Ennery în regia lui George IvașcuD’ale carnavalului de I.L. Caragiale în regia lui Alexandru JiteaCum se cuceresc femeile de Woody Allen, în regia lui Liviu LucaciLivada de vișini de A.P. Cehov, în regia lui Gelu Colceag și Tania Filip și Coriolanus de W. Shakespeare în regia lui Alexandru Darie.

La Teatrul Stela Popescu o puteți vedea în rolurile:  Liza în spectacolul Ceapa de Aldo Nicolaj (regia Dan Tudor), Gretel în spectacolul pentru copii Revolta poveștilor de Sînziana Popescu (regia Tony Adam), Zăna Viselor în spectacolul pentru copii Lampio și grăuntele de lumină de Victoria Pătrașcu (regia Tony Adam),  domișoara Dorothee în Femeia, eterna poveste de Ema Stere (regia Atilla Vizauer) și Asistenta, dra. Schlegel și dna. Hopfer în spectacolul Barbă albastră după Max Frisch (regia Alexander Hausvater).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Sharon Lake
în Cum se cuceresc femeile
Detalii
Dra. Schlegel / Dna Hoffer
în Barbă albastră
Detalii
Gretel
în Revolta Poveștilor
Detalii
Domnișoara Dorothea
în Femeia, eterna poveste
Detalii
Liza, fiica lui Piero și a Giuliei
în Ceapa
Detalii
Actor
în APLAUZE pentru POET… pe scenă – Nichita Stănescu
Detalii
Ana
în Hoțul din pendulă
Detalii