Menu
Ioana Iacob

Ioana Iacob

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Ioana Iacob

Despre Ioana Iacob

Ioana Iacob s-a născut în 1980 la Timișoara. După ce a absolvit Liceul German Nikolaus Lenau, în anul 2002 a terminat studiile de actorie la clasa germană a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 


Din 2002 face parte din ansamblul Teatrului German de Stat Timișoara. Aici lucrează, printre alții, cu Radu A. Nica, Alexandru Dabija, Cornelia Crombholz, Bocsárdi László, Yuri Kordonsky, Florin Fieroiu, Vlaicu Golcea, Niky Wolcz, Volker Schmidt, Irisz Kovacs și Gábor Tompa. În 2016 și 2020, a fost pentru scurt timp director interimar al TGST. De asemenea, a preluat în repetate rânduri roluri la Teatrul Auăleu din Timișoara și la Teatrul Național Mihai Eminescu din Timișoara. 


În ultimele stagiuni, a apărut și continuă să apară în spectacolele “Jurnal de România. Timișoara” (spectacol și regie: Carmen Lidia Vidu), “Oameni. De vânzare” (spectacol și regie: Carmen Lidia Vidu), “Livada de vișini” de A.P. Cehov (regia: Volker Schmidt), “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó) și în “Lysistrata 3.0” de Aristofan (regia: Niky Wolcz). 

Ioana Iacob a apărut în mai multe filme în țară și în străinătate, în regia lui Radu Jude, Christoph Hochhäusler, Radu Gabrea, Natalia Sinelnikova și Andreas Kleinert. Filmele au fost proiectate la importante festivaluri internaționale de film, printre care și Berlinale.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Interpretează
în Oameni. De vânzare
Detalii
Actor
în Jurnal de România. Timișoara
Detalii
Adele
în Europa
Detalii
Liubov Andreevna Ranevskaia, moșieriță
în Livada de vișini
Detalii
Mama, Friedemann, Femeia cu stingătorul, Judecătoarea
în TSCHICK. De ce am furat mașina
Detalii
Elena, îndrăgostită de Demetrius
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Lysistrata
în Lysistrata 3.0
Detalii
Dragonul
în Dragonul
Detalii
Sofia, actriță
în Teatrul
Detalii
Mama, Friedemann, Femeia cu stingătorul, Judecătoarea
în Tschick. De ce am furat mașina – FNT 2023
Detalii