Menu
Franz Kattesch

Franz Kattesch

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Franz Kattesch

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Franz Kattesch

Franz Kattesch, născut în 1967, a copilărit în Cisnădioara, a studiat actoria la Universitatea de Vest din Timișoara și a lucrat mai întâi ca actor la secția germană a Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu, apoi la Teatrul German de Stat din Timișoara. 

Pe lângă activitatea de actor la Sibiu, a preluat și conducerea Departamentului de Germană și a predat disciplina opțională de teatru la Liceul Samuel von Brukenthal timp de mai bine de un deceniu și jumătate. De asemenea, s-a implicat în mișcarea de teatru amator de limbă germană în sectorul școlar și de tineret, a condus ateliere și a regizat piese care au fost prezentate în țară și în străinătate. Scrie ocazional umoristică în dialectul săsesc transilvănean.  

A avut roluri în piese de William Shakespeare, Bertolt Brecht, Friedrich Dürrenmatt, Max Frisch, Anton P. Cehov, Johann Wolfgang von Goethe, Friedrich Schiller și Gotthold E. Lessing. A lucrat în regia lui Niky Wolcz, Yuri Kordonsky, Gábor Tompa, Alexandru Dabija și mulți alții. Mai recent, Franz a jucat și interpretat în “Dumnezeul Kurt” de Alberto Moravia (regia: Alexander Hausvater), în “Leonce și Lena” de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), în “Livada de vișini” de A.P. Cehov (regia: Volker Schmidt) și în “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Președintele consiliului de stat
în Leonce și Lena
Detalii
Fret
în Europa
Detalii
Gaev Leonid Andreevigi, fratele Ranevskaiei
în Livada de vișini
Detalii
Elefanții: Colonelul Hathi, șeful patrulei de elefanți
în Cartea junglei
Detalii
Elefanții: Colonelul Hathi, șeful patrulei de elefanți
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Kurt
în Dumnezeul Kurt
Detalii
Egeu, tatăl Hermiei
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Actor
în Lysistrata 3.0
Detalii
Otto, manager tehnic
în Teatrul
Detalii