Menu
Enikő Blénessy

Enikő Blénessy

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Enikő Blénessy

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Enikő Blénessy

Blénessy Enikő s-a născut la Gheorgheni în 1977 și a absolvit Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca în 2002, curs condus de Hatházi András. Lucrează începând cu anul 1995 în diverse teatre precum: Teatrul Figura Studio (Gheorgheni), Teatrul Thalia (Kosice, Slovacia), Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara, Teatrul Naţional Radu Stanca Sibiu, secţia Germană. Din anul 2011 este angajată la Teatrul German de Stat Timișoara.

A lucrat cu regizori precum: Tompa Gábor, Silviu Purcărete, Bocsárdi Lászlo, Szabó K. István, Paolo Magelli, Radu A. Nica, Niky Wolcz, Yuri Kordonski, Alexandru Dabija, Florin Vidamski, Vava Ștefănescu, Dragoș Galgoțiu.

A jucat în trei scurtmetraje în limba maghiară și a participat la mai multe ateliere de arta actorului/ pedagogie teatrală, avându-i instructori pe Miklós Bács, Uray Péter, Vava Ștefănescu, David Essrig, Masahiro Yasuda, Kostas Amoiropoulos. În cadrul Festivalului Interethnic 2012 a obținut premiul pentru rolul principal în spectacolul lui Radu A. Nica cu piesa „Cuplutoniu -Furiile și Marele război” de Neil LaBute, iar în 2006 premiul „Bocsárdi Angi Gabriella”. Cea mai mare bucurie a ei este să joace sau să facă spectacole pentru copii.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Petúnia
în Orașul Paralel: Fabric
Detalii
Squenz, dulgherul
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Kalonike
în Lysistrata 3.0
Detalii
Helga Tischler
în Destine dunărene
Detalii
Anne Marie, actriță
în Teatrul
Detalii