Menu

Emil Măndănac

Actor, Regizor
Data nașterii: 31 ianuarie 1978 (46 ani)
Locul nașterii: Targu Mures
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Emil Măndănac

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Emil Măndănac

Emil Măndănac este actor român de teatru și film, născut în 31 ianuarie 1978 în Târgu Mureș. A absolvit Universitatea Națională de Arte Teatrale și Cinematografie clasa profesorului Ion Cojar în anul 2007.

pectacolul de absolvire a fost Cui i-e frică de Virginia Woolf? de Edward Albee, in regia Marianei Camarasan, jucat alaturi de Florina Gleznea, Ionut Grama, Sinziana Nicola. Rolul sau este al personajului Nick. A jucat acest spectacol si la Teatrul Act.

In 2006 a jucat la Studioul Casandra al UNATC in spectacolul Oameni si soareci de John Steinbeck, in regia profesorului universitar Ion Cojar. Tot in 2006 a dansat alaturi de Iulia Weiss la Teatrul ACT, in spectacolul Need for speed, in coregrafia Madalinei Dan.

In octombrie 2008, a inființat impreuna cu alti doi colegi de la UNATC, Alexandra Penciuc (scenografa) si Mariana Camarasan (regizor), Asociația Culturală Lacunanumen.

Se intorcea dintr-o excursie in strainatate cand a fost chemat sa joace in serialul Tv Ingerasii. A interpretat rolul lui Razvan. A fost distribuit apoi in rolul printului Mihail Zambuliche din telenovela Aniela. Ulterior a interpretat rolul Serghei din productia Iubire si onoare de pe Acasa Tv.

A aparut si in De ce eu? (2015), Eva (2010) sau Portrait of the Fighter as a Young Man (2010).

Este pasionat de arta fotografica.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Momentan nu avem informații.