Menu
Dávid Paška

Dávid Paška

Autor, Regizor
Data nașterii: 18 mai 1999 (24 ani)
Locul nașterii: Bratislava, Slovacia
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

În echipa pieselor

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Dávid Paška

Dávid Paška este regizor și scriitor de teatru născut pe 18 mai 1999 în Bratislava, Slovacia.

Din 2014 scrie piese pentru școala de teatru pentru tineri Ludus din orașul natal, în care a jucat și el. În 2016 a fost unul dintre fondatorii Teatrului Znudyľudu, unde piesele sale sunt jucate în mod regulat pentru elevii de liceu slovaci. În 2017 a început să lucreze ca asistent la Praga și Bratislava, printre altele la Theater na Vinohradech, Činoherní Klub, Theatre Arena. L-a asistat pe Martin Čičvák.

Studiază regie la Seminarul Max Reinhardt din 2018 (absolvent în 2022). În timpul studiilor a regizat, printre altele, „Regele Ubu” al lui Alfred Jarry, „Babel” de Elfriede Jelinek, „Don Carlos” de Schiller, „Bacchae” de Euripide, „Nomos Faustus” bazat liber pe Thomas Mann, „Tăcerea” de Nathalie Sarraute. ” ca scenic Working on. În 2022 a montat premiera piesei lui Thomas Perle „Domnul Iedeman” la Teatrul Național Radu Stanca.

De asemenea, scrie piese de teatru, texte scurte în proză și poezie. Colecțiile sale trilingve de poezii „În procesul fragmentat (V roztrieštenom procese)” – 2017 și „Nomos de cioburi și pliuri” (Nomos črepín a Vrások) – 2021 au fost publicate la Editura DuBari.

În echipa pieselor

Regizor
în Domnul Iedeman
Detalii