Menu
Daniela Török

Daniela Török

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Daniela Török

Daniela Török s-a născut în 1978 la Timișoara, unde a terminat studiile de actorie în anul 2000, la secția germană a Facultății de Muzică și Teatru din cadrul Universității de Vest din Timișoara. 

A jucat sub conducerea unor regizori precum Radu Alexandru Nica, Silviu Purcărete, Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija, Andrea Gavriliu, Eugen Jebeleanu, Cristi Juncu, Carmen Lidia Vidu. Daniela a fost asistent de regie la mai multe producții TGST, în regia lui Theodor-Cristian Popescu, Alexandru Dabija, Charles Müller și István K. Szabó. 

Mai recent, a jucat și joacă în spectacolele “Crăiasa Zăpezii” de Evgheni Schwarz (regia: László Béres), “Leonce și Lena” de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), “Oameni. De vânzare” (piesă și regie: Carmen Lidia Vidu), “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regie: Kristóf Szabó) și în “Lysistrata 3.0” după Aristofan (regie: Niky Wolcz). 

În 2014, a fost nominalizată de Asociația Română de Teatru UNITER la premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal pentru rolul Sally Bowles din spectacolul “Cabaret” (regia: Răzvan Mazilu). De asemenea, a fost distinsă cu Premiul de Excelență al Municipiului Timișoara și Premiul Pro-Cultura-Timisiensis pentru serviciile aduse vieții culturale a Timișoarei.

Daniela a participat la numeroase ateliere de teatru, printre care atelierul “Corpul în mișcare” din Berlin în 2003, Școala de vară TGST din Gărâna în 2009 și 2010 (condusă de Nicky Wolcz și Thomas Buts) și Atelierul de mișcare scenică din 2016.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Crăiasa zăpezii
în Crăiasa Zăpezii
Detalii
Actor
în Oameni. De vânzare
Detalii
Actor
în Jurnal de România. Timișoara
Detalii
Bagheera, pantera
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Titania, Crăiasa Zânelor
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Lampito
în Lysistrata 3.0
Detalii
Sarutya Hussun
în Destine dunărene
Detalii
Daniela, prietena Sofiei
în Teatrul
Detalii