Menu
Dana Dembinski Medeleanu

Dana Dembinski Medeleanu

Actor
Data nașterii: 25 septembrie 1960 (61 ani)
Locul nașterii: Țulghes, județul Harghita
Adaugă în lista ta
Înregistrează-te pentru a adăuga în lista ta

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Dana Dembinski Medeleanu

Vezi detalii
Vinovat. nevinovat.
Vineri, 16 sept. ora 20:00
Teatrul Mic

Spectacolul aduce în prim plan ideea de asumare a deciziilor și a responsabilităților cu care ne confruntăm, în contextul politic, social și cultural actual, marcat de incoerență. Conduși de prejudecăți …

Despre Dana Dembinski Medeleanu

Dana Dembinski Medeleanu este actriță româncă născută în 25 septembrie 1960 ăn Tulgheș, județul Harghita. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, Clasa prof. Mircea Albulescu în anul 1991.

Filmografie: 

  • Aniversarea (2017) – Larisa
  • Fetele lu’ dom’ Profesor (2014) –  Cerasela
  • Iubire și onoare (2011) – Rania
  • Îngerașii (2008) – Violeta Strâmbu
  • Marți, după Crăciun (2010)

Teatru:

  • Fazanul de Georges Feydeau, regia Emil Mandric, (1992)
  • Migrena de Hanibal Stănciulescu, regia Radu Băieșu, (1993)
  • Lunile lunii, regia Liana Ceterchi, (1997)
  • Noaptea încurcăturilor de Oliver Goldsmith, regia Petru Vutcărău, (1997)
  • Domnișoara Iulia de August Strindberg, regia Liana Ceterchi, (1999)
  • Valsul câinilor de Leonid Andreev, regia Nona Ciobanu, (1999)
  • Popcorn de Ben Elton, regia Răzvan Săvescu, (2001)
  • Lolita de Vladimir Nabokov, regia Cătălina Buzoianu, (2003)
  • Jacques sau supunerea de Eugene Ionesco, regia Florin Fătulescu, (2007)
  • Hamelin, legea tăcerii de Juan Mayorga, regia Claudiu Goga, (2008)
  • Primăvara doamnei Stone la Roma de Martin Sherman, după Tennessee Williams, regia Liana Ceterchi, (2012)
  • Mata Hari – dincolo de legendă de Philippe Collas și Eric Villedary, regia Liana Ceterchi, (2015)

Roluri jucate de-a lungul timpului

Patroana
în Vinovat.Nevinovat
Detalii
Thelma
în Noapte bună, mamă!
Detalii
Mattie
în Ținutul din miezul verii
Detalii
Vassa
în Familia Jeleznov
Detalii
Patroana
în Vinovat. nevinovat.
Detalii