Menu
Dana Borteanu

Dana Borteanu

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Dana Borteanu

Dana Borteanu s-a născut la Reșița și a absolvit Colegiul de Muzică și Teatru al Universității de Vest, secția de Teatru German, din Timișoara, în 1997. A jucat în numeroase producții ale Teatrului German de Stat din Timișoara începând cu anul 1992. Yuri Kordonsky, Zeno Stanek, Clemens Bechtel, Bernhard Eusterschulte, Niky Wolcz, Răzvan Mazilu, Alexandru Dabija, Gabor Tompa, Cătălina Buzoianu, Mihai Măniuțiu, Bogdan Ulmu, Victor Ioan Frunză, Alexander Hausvater, Silviu Purcărete


Dana Borteanu a jucat în mai multe filme, dar marea ei pasiune este muzica. Încă din Reșița a fost membră a trupei rock Ramses. La Timișoara, au urmat alte trupe și proiecte în care a fost și este implicată în continuare: Ultimatum, Arca, Stepan Project, Reșița Rocks, Pro Musica, Blackjack, Rockul Carantinei și Scar. 

La TGST joacă, printre altele, în spectacolul “Crăiasa Zăpezii” de Evgheni Schwarz (regia: László Béres) și în musicalul “Cartea Junglei”, bazat pe cartea de povești cu același nume de Rudyard Kipling (regia: Răzvan Mazilu).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Căpetenia tâlharilor
în Crăiasa Zăpezii
Detalii
King Louie, regele maimuțelor
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Actor
în Dumnezeul Kurt
Detalii
Sappho
în Lysistrata 3.0
Detalii
Vanessa Ungermann, actriță
în Teatrul
Detalii