Menu
Constantin Fugaşin

Constantin Fugaşin

Regizor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Constantin Fugaşin

Constantin Fugașin s-a născut în comuna Darvari, județul Mehedinți, pe 30 martie 1951. În 1974 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București, Specialitatea „Artă dramatică”, iar în anii 2010 și 2016 a urmat cursuri de specializare în management cultural.

Ca actor de teatru, a jucat peste patruzeci de roluri pe scena Teatrului Bulandra, a Teatrului Național București, a Teatrului Național Craiova, a Teatrului Mic sau a Teatrului Ion Creangă din București, iar ca actor de film, a avut 17 roluri principale și secundare în filme, printre care amintim: Buzduganul cu trei peceți (1974), Singurătatea florilor (1977), Patima (1981) sau Despre oameni și melci (2014). În calitate de regizor, a montat nouă spectacole la Teatrul Național Craiova și la Teatrul Ion Creangă din București, precum și numeroase spectacole cu trupe de amatori din București, Drobeta Turnu Severin, Vaslui, Câmpina etc.

Constantin Fugașin a predat actoria, între 1986 și 1990, la Școala Populară de Artă București, iar din 1990 până în prezent este jurnalist, specializat în teatru și cinema, semnând peste trei sute de articole și interviuri cu personalități din lumea artistică. Constantin Fugașin este, de asemenea, distribuitor și promoter de filme, creând și organizând peste două sute de campanii de promovare pentru compania Walt Disney sau organizând festivaluri internaționale, cum ar fi Festivalul Degustătorilor de Film și Artă Culinară de la Cetate, Festivalul de film CineVil de la Râmnicu Vâlcea sau BEST FILM FEST.

Din 2012 până în prezent este președintele Asociației Fabrica de Evenimente, între 2009 și 2012 a fost președintele Asociației Film România, iar în 2006 a conceput site-ul de specialitate www.cinemagia.ro, de care s-a ocupat, în calitate de manager, până în 2009. Între 1993 și 2006 a fost directorul general al Agenției Champions, iar între 1995 și 2004 a fost reprezentantul în România al companiei Walt Disney.

În 1997 i s-a acordat, la Amsterdam, Premiul pentru „Cele mai bune și mai spectaculoase campanii de lansare de filme din Europa”.

 

Prezentare actualizată în noiembrie 2017

În echipa pieselor

Regizor
în Despre olteni, cu dragoste
Detalii