Menu
Bülent Özdil

Bülent Özdil

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Bülent Özdil

Bülent Özdil s-a născut în 1981 la Rothenburg ob der Tauber și a crescut în Bad Windsheim. S-a format ca actor la Școala de actorie (WSfS) din Wiesbaden, obținând diploma de licență în 2006. În timpul pregătirii sale a obținut primul său rol la Staatstheater Wiesbaden, în rolul lui Valentin din “Urfaust” de Johann Wolfgang von Goethe. 

Între 2006 și 2010 a lucrat ca actor, printre altele, la Berna și a participat la mai multe producții de televiziune. Au urmat angajamente la Westfälisches Landestheater din Castrop-Rauxel și la Schauspielhaus Salzburg. În această perioadă a interpretat, printre altele, rolul lui Faust în drama cu același nume a lui Goethe. Înainte de a deveni membru al ansamblului Teatrului German de Stat Timișoara la începutul stagiunii 2022/23, piesa sa “Advocatus Diaboli” și-a sărbătorit premiera mondială la Salzburg.

La TGST, printre spectacolele lui Bülent se numără “Livada de vișini” de A.P. Cehov (regia: Volker Schmidt), “Cartea junglei” (regia: Răzvan Mazilu) și “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Lopahin Ermolai Alexeevici, negustor
în Livada de vișini
Detalii
Shere Khan, tigrul
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Oberon, Craiul Zânelor
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Maximilian Emmanuel Fremaut
în Destine dunărene
Detalii
Bernd, dealer auto
în Teatrul
Detalii