Menu
Boris Gaza

Boris Gaza

Actor
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Spectacole viitoare cu Boris Gaza

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Boris Gaza

Boris Gaza a studiat percuția la Liceul Popular de Artă din Timișoara și a absolvit Academia de Muzică și Teatru a Universității de Vest din Timișoara și Universitatea Ernst Busch din Berlin, cu o diplomă în actorie.

În perioada 1993-2000, a jucat în numeroase spectacole ale Teatrului German de Stat Timișoara, pentru care au fost responsabili, printre alții, regizorii Victor Ioan Frunză, Nikolaus Wolcz și Ștefan Darida. Din anul 2000 este membru al ansamblului TGST, iar din 2007 până în 2021 a fost și coordonator al staff-ului artistic. În ultimii ani a jucat în producții precum “Leonce și Lena” de Georg Büchner (regia: Niky Wolcz), “Cartea Junglei” (regia și coregrafia: Răzvan Mazilu), “Visul unei nopți de vară” după William Shakespeare (regia: Kristóf Szabó) și în “Lysistrata 3.0” după Aristofan (regia: Niky Wolcz). 

Participă cu regularitate la festivaluri de teatru în țară și în străinătate. Premii: În 2011/2012 a primit Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Artă din Utah (SUA) pentru producția cinematografică “The Crossing” (regia: C. Plesh), iar pentru aceeași producție a primit și Premiul de Argint la California Film Awards, precum și șase premii la Festivalul de Film din Los Angeles de la Hollywood, inclusiv premiul pentru cel mai bun actor în rol principal. Din 2009, a participat în repetate rânduri la filmări pentru diverse proiecte cinematografice în România și Germania.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Regele Peter din regatul Popo
în Leonce și Lena
Detalii
Consilier comercial
în Crăiasa Zăpezii
Detalii
Akela, tatăl lup
în Cartea junglei
Detalii
Akela, tatăl lup
în Refacere: Cartea junglei
Detalii
Zettel, țesătorul
în Visul unei nopți de vară
Detalii
Strategos
în Lysistrata 3.0
Detalii
Boris, scriitor, regizor
în Teatrul
Detalii