Menu
Attila Vizauer

Attila Vizauer

Actor, Regizor
Data nașterii: 5 iulie 1960 (63 ani)
Locul nașterii: Galați
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Despre Attila Vizauer

Attila Vizauer este regizor român de teatru născut în Galați, România pe 5 iulie 1960.

Attila Vizauer a absolvit în 1996 Academia de Teatru şi Film (actual UNATC), secţia Regie, la clasa Tudor Mărăscu şi Mihai Manolescu, a obţinut, în 2011, titlul de doctor în teatru, sub îndrumarea prof. univ. dr. Alexa Visarion.

Este redactor șef al redacției Teatru a Societății Române de Radiodifuziune și profesor asociat UNATC, la Departamentul Studii teatrale, unde ţine cursul Teoria și practica presei. A fost distins cu Premiul Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru – secţia română (1997), Premiul UNITER (în 2007 şi 2015), Premiul de Excelenţă „Mihaela Tonitza Iordache” al Asociaţiei Culturale Diallog (2011) și cu numeroase premii la festivalurile internaționale de teatru de animație și teatru radiofonic.

La 20 de ani era în armată şi răsfoia almanahul “Cinema”, citind interviurile cu tinerii care luaseră examenul de admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Regie. Atunci nu se afla printre ei şi suferea. La 30 de ani a câştigat primul (şi ultimul) premiu pentru poezie, premiul revistei Tribuna. Tot atunci, a fost admis la Academia de Teatru şi Film, Facultatea de Teatru, secţia Regie. Era în culmea fericirii, iubea cu disperare teatrul şi visul i s-a împlinit. La 40 de ani a câştigat premiul secţiei române a Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru pentru cea mai bună piesă radiofonică a anului cu “Dumnezeu binecuvântează America” de Petre Barbu. La 50 de ani a fost (din nou) invitat în juriul de preselecţie al galei “Hop”. Împlineşte sâmbătă 54 de ani şi nu poţi să nu-i admiri tenacitatea, permanenta dorinţă de perfecţionare, iubirea nesfârşită pentru motorul care-l determină să meargă înainte, teatrul.

Spectacole de teatru în regia lui Attila Vizauer

Premii obținute de Attila Vizauer

  • Premiul UNITER pentru Teatru Radiofonic

 

Roluri jucate de-a lungul timpului

Regizor
în Bambi
Detalii
Regizor
în Muzicanții din Bremen
Detalii
Regizor
în Muzicanții din Bremen
Detalii
Regizor
în Gulliver în Țara Liliput
Detalii
Regizor
în Tanța și Costel
Detalii
Regizor
în Femeia, eterna poveste
Detalii