Menu
Anca Ţurcaşiu

Anca Ţurcaşiu

Actor
Data nașterii: 8 mai 1970 (52 ani)
Locul nașterii: București
Adaugă în lista ta
Înregistrează-te pentru a adăuga în lista ta

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Anca Ţurcaşiu

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Anca Ţurcaşiu

Anca Țurcașiu (n. 8 mai 1970 ) este o actriță și cântăreață română. A debutat la 14 ani în filmul De dragul tău, Anca!, în regia Cristianei Nicolae.

Anca Țurcașiu a urmat cursurile Școlii postuniversitare MTP, specializarea Moderator TV – Știri, Școala Populară de Arte, secția Muzică pop și Academia de Teatru și Film, promoția 1994, secția Musical. A obținut premii importante la festivaluri de muzică pop: Mamaia (1986, 1987, 1988), Amara (1986), Vilnius (Lituania, 1992). Este solistă în orchestra condusă de Petre Geambașu, din 2005. Printre cele mai cunoscute melodii lansate de ea se numără: „Să nu mă minți”, „Dă-mi un motiv”, „Niciodată n-am să uit”, „Visez o primăvară”. A jucat în musicalul „Chicago” la Teatrul Național București, în spectacolul „Interpretul” de la Teatrul Foarte Mic și în spectacolul caritabil pentru copii „În așteptarea lui Moș Crăciun” de la Opera Română. A cucerit publicul datorită calităților vocale și prin rolurile din filmele „A doua cădere a Constantinopolului”, „Miss Litoral” și „De dragul tău, Anca”, cu melodiile sale sensibile, dar și cu cântecele pentru copii. Anca Țurcașiu este cântăreață, realizatoare TV și profesoară de muzică.

Începând din 2011, este colaboratoare a Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian”, unde interpretează rolul Maria din spectacolul de teatru-dans „Maria de Buenos Aires” și rolul Edyth van Hopper din spectacolul de musical „Rebecca”. Este membră a juriului Concursului de operetă și musical „Trofeul ION DACIAN”.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Doamna Colombot
în Dator vândut
Detalii