Menu
Alexandru Nagy

Alexandru Nagy

Actor, Regizor
Data nașterii: 25 aprilie 1990 (34 ani)
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

Spectacole viitoare cu Alexandru Nagy

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Alexandru Nagy

Alexandru Nagy este absolvent al secției de Actorie din cadrul Facultății de Teatru a U.N.A.T.C „I.L. Caragiale” București și al programului de master din Marea Britanie – Theatre Directing – East 15 Acting School, London – University of Essex.

Din 2018 urmează cursurile de Master ale Facultății de Interpretare Muzicală secția Canto Clasic în cadrul U.N.M.B. – clasa profesor Silvia Voinea.

Ca actor joacă în “10 pentru New York”, ”Peretele” și ”Două liniuțe” de Lia Bugnar , regia Lia Bugnar și ”Konkurs” de Alexander Galin , regia Emanuel Pârvu la Teatrul Metropolis din București dar și în producți ile Teatrului Independenților Profesioniști la Godot Cafe-Teatru: ”Buzunarul cu pâine” de Matei Vișniec , regia Alexandru Bogdan și ”Aeroport” de Ștefan Caraman. ”Dona Juana” de Anca Vizdei, regia Radu Gheorghe la Teatrul Dramaturgilor Români.

A fost asistentul de regie al lui Horațiu Mãlãele, Victor Ioan Frunzã, Anthony Clark, David Gothard, Mick Davis, Giancarlo del Monaco, Mario de Carlo.

Director Artistic Fondator al Teatrului Independentilor Profesioniști din 2011.

A regizat mai multe producții de teatru, printre care: “Body of a woman as a battlefield in The Bosnian War”; “Omul Pubelã”; “Cabaretul Cuvintelor”; “Sobolanul Rege”; “În doi”; “Teatru Vag” de Matei Vișniec, “Tabloul” de Eugène Ionesco, “Proștii sub clar de lunã” de Teodor Mazilu, “Așteptându-l pe Godot” de Samuel Beckett, “Malaga” de Lukas Bärfuss, “Starshitting” de Jean-Lorin Sterian, “Fapte Bune S.R.L.” de Sebastian Ungureanu.
Este cel mai tânăr regizor de operă din România prin montarea “Il Tabarro” de Giacomo Puccini la Opera din Brașov în 2013.
În 2014 a montat spectacolul “Ne vom revedea în anul care a trecut” de Ștefan Caraman în terminalul plecãri din Aeroportul International “Henri Coandă”-Otopeni.
În 2018 joacă un rol important (Mitu) în lungmetrajul “Moon Hotel Kabul” în regia Ancăi Damian, premiat pentru “Cea mai bună regie” la Festivalul internațional de Film de la Varșovia.Nominalizat la Gala Premiilor GOPO 2019 ca “Cel mai bun actor secundar” pentru rolul Mitu din “MOON HOTEL KABUL” Regia: Anca Damian.
Distins în 2019 cu Premiul Președintelui Uniunii Cineaștilor din România pentru performanța actoricească din filmul “Moon Hotel Kabul”Nominalizat pentru Mențiunea Specială din cadrul Bursei Alex. Leo Șerban la Transilvania International Film Festival 2019.
Din 2018 este Asistent de Regie la Opera Naționalã din Bucureşti.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Tavi
în Două liniuțe
Detalii
Regizor
în Marina şi Ulay
Detalii
Regizor
în Șase comedii ușoare pentru oameni triști
Detalii
Regizor
în Șase comedii ușoare pentru oameni triști
Detalii
Regizor
în Aeroport
Detalii
Actor
în Buzunarul cu pâine
Detalii
Regizor
în O noapte furtunoasă
Detalii
Regizor
în O noapte furtunoasă – Premieră
Detalii