Menu
Alexandru Mâzgăreanu

Alexandru Mâzgăreanu

Regizor
Data nașterii: 24 ianuarie 1987 (36 ani)
Locul nașterii: București
Lista mea
Înregistrează-te pentru a adăuga piesa în lista ta de favorite

Urmărește pe:

Despre Alexandru Mâzgăreanu

Născut pe 24 ianuarie 1987, la Bucureşti, Alexandru Mâzgăreanu este unul dintre cei mai creativi, mai curajoşi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii.

A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia „Regie”, la clasa profesorului Tudor Mărăscu (2008), şi masterul, la aceeaşi specializare, la clasa profesorului Alexa Visarion (2011).

În mai puțin de șapte ani, el a lucrat în teatre importante din România: Teatrul Național I.L. Caragiale, Teatrul Odeon, Teatrul de Comedie, Teatrul Nottara, ArCuB și Teatrul Metropolis.

În montările sale, el a surprins mereu prin propuneri îndrăznețe, caracterizate de candoare, cu un umor inteligent și subtil, uneori cu accente aspre, dure, care se impun în sensibilitatea publicului.

Printre spectacolele montate se numără: Fool for Love de Sam Shepard, la UNATC, licență (2008); Romanțioșii de Edmond Rostand, la Teatrul de Comedie și preluat de Teatrul Nottara (2008); Funcționarii, după A.P. Cehov, la Teatrul Metropolis (2010); Dragă Elena Sergheevna de Ludmila Razumovskaia, la Teatrul de Comedie (2010); Purificare Petr Zelenka, la Teatrul Național I.L. Caragiale (2011); Pentru că pot de Arthur Kopit, la Teatrul ODEON (2011); Cabina artistelor de Arnost Goldflam, la ArCuB (2011); A douăsprezecea noapte de William Shakespeare, la Teatrul Regina Maria, Oradea (2013); Gărgărițele se întorc pe pământ de Vasili Sigarev, la Teatrul Tineretului, Piatra Neamț (2013); Factorul uman de Thierry Janssen, la Teatrul de Comedie (2014); Vicleniile lui Scapino de J.-B.P. Molière, la Teatrul Tineretului, Piatra Neamț (2014); Căsătoria N.V. Gogol, la Teatrul Regina Maria, Oradea (2014).

A coordonat  spectacolul-lectură Frați de cruce de Liviu Lucaci, la Teatrul Nottara (2013).

Este coordonatorul proiectului „Spectacolul începe cu o lectură” la Teatrul Nottara (2013); membru al Clubului de Excelență al Tinerilor Dignitas (Fundația Dignitas).

La Teatrul Nottara a regizat spectacolele: True West de Sam Shepard (2010), O noapte furtunoasă de I.L. Caragiale (2012), Mizantropul de J.-B.P. Molière (coproducție a Asociației Opera Prima și Fundației Dignitas, 2014), Fazanul de Georges Feydeau (2015) și Somnambulism de Iaroslava Pulinovici (2017).

Silvia Năstasie

Prezentare actualizată în 2017

În echipa pieselor

Regizor
în Doi tineri din Verona
Detalii
Regizor
în Capcană mortală
Detalii
Regizor
în Somnambulism
Detalii
Regizor
în Cum vă place
Detalii
Regizor
în Doi tineri din Verona – STREAMING ONLINE
Detalii
Regizor
în Sonată de toamnă
Detalii
Regizor
în Ea și numai ea
Detalii
Regizor
în O scrisoare pierdută
Detalii
Regizor
în Cui i-e frică de Virginia Woolf?
Detalii
Regizor
în E adevărat, E adevărat, E adevărat
Detalii
Regizor
în A douăsprezecea noapte sau Noaptea Magilor
Detalii
Regizor
în Cui i-e frică de Virginia Woolf?
Detalii