Menu
Alexandru Călin

Alexandru Călin

Actor
Data nașterii: 26 august 1985 (36 ani)
Locul nașterii: București
Adaugă în lista ta
Înregistrează-te pentru a adăuga în lista ta

Spectacole viitoare cu Alexandru Călin

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Despre Alexandru Călin

Alexandru Călin este absolvent al Facultății de Teatru, secția Actorie, la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale București (2012), unde a obținut ulterior și diploma de master (2014).

Înclinația către partea artistică s-a dezvoltat încă din anii copilăriei când a fost membru al Corului de Copii al Radiodifuziunii Române. O dată cu începerea cursurilor liceale la Școala Centrală din București, a început să practice dansul sportiv și a devenit membru al clubului de Dans Sportiv Pygmalion, alături de care a participat în competiții naționale timp de 6 ani. Primele experiențe teatrale le-a avut în cadrul trupei Teatrului Indart, apoi a colaborat cu Compania Passe-Partout și a urmat cursurile de teatru din cadrul Cercului de Arta Actorului de la Palatul Național al Copiilor, sub îndrumarea prof. Virgil Constantin.

Colaborează din anul 2011 cu Teatrul Național I.L.Caragiale unde joacă în spectacolele Vizita bătrânei doamne și Furtuna, ambele regizate de Alexander Morfov, Visul unei nopți de vară în regia lui Petrică Ionescu, dar și în D’ale noastre și Folia, realizate alături de Gigi Căciuleanu.

În zona teatrului independent lucrează cu regizori ca Alexandru Mâzgăreanu, alături de care a realizat spectacolele Mizantropul (Godot Cafe-Teatru) și Omul care mânca lumea (Teatrul de Artă București) și Doina Antohi alături de care a lucrat la spectacolele Ce poți face în zece minute și Intuiția masculină (ambele Godot Cafe-Teatru).

A jucat și în două musical-uri celebre: Chicago în care a interpretat rolul Billy Flynn (regia Gelu Colceag, spectacol de absolvire a Masteratului) și West Side Story unde a intrerpretat rolul Bernardo (regia Răzvan Mazilu, spectacol jucat în cadru FITS 2015).

Roluri jucate de-a lungul timpului

Ferdinand
în Furtuna – FNT
Detalii
Touchstone
în Cum vă place
Detalii