Menu
Alexandru Boureanu

Alexandru Boureanu

Actor, Regizor
Data nașterii: 13 iunie 1975 (47 ani)
Locul nașterii: Mangalia
Adaugă în lista ta
Înregistrează-te pentru a adăuga în lista ta

Spectacole viitoare cu Alexandru Boureanu

Vezi detalii
Miroase a pradă
Duminică, 2 oct. ora 19:00
Teatrul National Marin Sorescu

Sinopsis: Dacă ai putea să-ți omori soțul, ai face-o? Da, cu condiția să poți păstra secretul. Doar ești femeie… Miroase a pradă este o comedie neagră cu evidente accente feministe, unde trei …

Despre Alexandru Boureanu

Născut la Mangalia, pe 13 iunie 1975, a copilărit la Tulcea.

Manager al Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova – din anul 2016. A fost manager al Centrului Cultural „Jean Bart”, Tulcea (08.2010 – 01.2014).

În 1994 obţine Bacalaureatul ca şef de promoţie. A absolvit Universitatea din Craiova, licenţiat în artă dramatică – actorie, în 1999, la clasa actorului Remus Mărgineanu, cu media maximă. După absolvire este angajat la Teatrul Dramatic Constanţa, unde joacă rolul Hlestacov din piesa “Revizorul”, de N. Gogol, în regia lui Tudor Mărăscu. A fost actor un an la Teatrul Dramatic “V. I. Popa” din Bârlad.
În anul 2000, ca bursier al Guvernului României a urmat un stagiu de regie de teatru la Academia de Artă Teatrală din Sankt Petersburg, cu maestrul Ghenady R. Trostjanetzky. Urmează un stagiu de cercetare în domeniul sociologiei culturii/teatru în Elveţia, la Conservatorul din Lausanne, beneficiind de Bursa Keizo Obushi – câştigată la competiţia organizată de UNESCO în anul 2001. Tot în anul 2001 devine membru al UNITER.
Este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică “I. L. Caragiale” din Bucureşti, are Studii aprofundate în domeniul Estetica şi teoria teatrului (2003) şi Master în Regia spectacolului (2008).
Graţie unei alte burse oferite de Guvernul Francez, în anul 2005/2006 realizează un stagiu la Maison des Cultures du Monde şi la Theatre de la Tempete la Cartoucherie, în Paris. În toamna lui 2006 obţine diploma de Master 2 – PRO “Les ingenieries des echanges interculturels” la Universite Sorbonne III.
Doctoratul în domeniul Ştiinţe economice – Management, cu tema “Impactul managementului modern în activitatea companiilor independente de teatru” la Academia de Studii Economice din Bucureşti este confirmat în ianuarie 2009.
În prezent este prof. univ dr. habil. la Universitatea din Craiova – cursul de Arta actorului. A montat în jur de 20 de spectacole ale unor dramaturgi contemporani precum Gilles Granuillet, Matei Vişniec, Michelle Lowe, Alexandr Galin, Marine Auriole, Geo Iancu Călinescu, Eric-Emmanuel Schmitt dar şi cei consacraţi precum René de Obaldia, Leonid Zorin, Ion Creangă, I.L. Caragiale, Victor Eftimiu, Al. Kirițescu, Leonid Andreev, Jean Genet, Eugen Ionescu, Andre Roussin etc.

Roluri jucate de-a lungul timpului

Regizor
în Detectiv pe portativ
Detalii
Actor
în Cântăreața cheală vs. Momente și schițe
Detalii
Actor
în Gândește-te la africa
Detalii
Actor
în Toc toc
Detalii
Regizor
în Miroase a pradă
Detalii
Actor
în Occident Express
Detalii
Regizor
în 1,2,3…Bébé
Detalii