Adrian Titieni

Adrian Titieni

Actor
Data nașterii: 6 iunie 1963
Locul nașterii: Bistrița
Adaugă la favoriți
Înregistrează-te pentru a adăuga la favoriți

Urmărește pe:

Reprezentații viitoare cu Adrian Titieni

Momentan nu există reprezentații viitoare.

Biografie

Adrian Titieni (n. 6 iunie 1963, Bistrița) este un actor român de film, radio, teatru, televiziune si voce.

A absolvit, în 1988, cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L.Caragiale” – clasa profesorului Mircea Albulescu. În 2003, a absolvit cursurile postuniversitare de Regie și Montaj Film și TV, la aceeași universitate. În perioada 1993-1994, a lucrat la postul național de televiziune, ca realizator în cadrul Departamentului Educație-Știință, iar între 1996-1997, a fost consilier la departamentul de Relații Publice al Președinției României. A fost director al Studioului Cassandra (UNATC) în perioada 1999-2000 și este membru fondator al Fundației Române pentru Educație și Educatori. A fost consilier de stat în cadrul Cancelariei primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu (17 aug. 2007-19 dec. 2008). Din 1989 a fost șef al catedrei ‘Artei Actorului’ din UNATC.

Este profesor universitar doctor, iar din anul 2012 este ales rector al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București.

Din 2009, inițiază „Sighișoara Film Festival”, pentru a promova producțiile cinematografice românești care au fost premiate la festivalurile internaționale. În fiecare an, festivalul atrage în vestita cetate medievală o mulțime de artiști ai culturii cinematografice românești (actori, regizori, producători), fiind un pol de întâlnire pentru profesioniștii domeniului din țară și străinătate, cât și o platformă interactivă de comunicare între personalitățile implicate și miile de spectatori români sau străini.

Spectacole în teatru

Activitate la Teatrul Național București

Gorski în Purificare – regia Alexandru Mâzgăreanu (2011-2012)

Aumerle în Richard al II-lea – regia Mihai Măniuțiu (1998-2000)

Tamerlan cel Mare – regia Victor Ioan Frunză (1992)

Clovnii – regia Mihai Mălaimare (1985-1988)

Charimus în Fata din Andros – regia Grigore Gonța (1985-1987)

Harap Alb în Harap Alb – regia Grigore Gonta (1983-1990)

Activitate la Teatrul de Comedie

Brighela în Slugă la doi stăpâni – regia Tudor Mărăscu (1987)

Activitate la Teatrul Odeon

Copii unui Dumnezeu mai mic – regia Cristi Tudor Popescu (1996-1998)

Oreste în Electra dragostea mea – regia Gelu Colceag (1990-1992)

Activitate la Teatrul Metropolis

George în Doctor, femei și alte îmtâmplări – regia Emanuel Pârvu(2010)

Pijamale – regia Emanuel Pârvu (2008)

Activitate la Teatrul Național Constanța

Ipingescu în O noapte furtunoasă- regia Emanuel Pârvu (2009-2010)

Miroiu în Steaua fără nume- regia Anca Colteanu (2005)

Activitate la Teatrul Foarte Mic

Daniel în Dacă n-ai mai fi – regia Carmen Veștemeanu (2008-2013)

Tatăl în Interzis sub 18 ani – regia Mihaela Michailov (2008-2013)

Activitate la Teatrul Toma Caragiu din Ploiești

Polițistul în Victimele datoriei – regia Mircea Albulescu (1990-1991)

Fabrizio în Hangița – regia Florin Zamfirescu (1989-1990)

Filmografie

Queen Marie of Romania (2019) ca Ion Brătianu. Regia Alexis Sweet Cahill.

Fructul oprit (2018) – regia Ruxandra Ion

Doctori de mame (2008) – regia Ruxandra Ion

Fixeur (2016) – regia Adrian Sitaru

Bacalaureat rolul doctorului – scenariu și regia

Doar cu buletinul la Paris (2015)

București NonStop (2013)

Poziția copilului – regia Călin Peter Netzer (2013)

Puzzle – regia Ștefan Manea (2013)

Betoniera – regia Liviu Săndulescu (2012)

Kiddo – regia Millo Simulov (2012)

Și caii sunt verzi pe pereți – regia Dan Chișu (2012)

Carmen – regia Doru Nițescu (2012)

Domestic – regia Adrian Sitaru (2012)

Puzzle pentru orbi – regia Andrei Zincă (2011)

Din dragoste cu cele mai bune intenții – regia Adrian Sitaru (2011)

După amiază în Drumul Taberei – regia Vlad Trandafir (2010)

15 iulie – regia Cristi Iftime (2010)

Fumatul poate să ucidă – regia Millo Simulov (2010)

Zi festivă – regia Teodora Lascu (2010)

Timi – regia Cristi Iftime (2009)

Colivia – regia Adrian Sitaru (2009)

Lord – regia Adrian Sitaru (2009)

Pescuit sportiv (2009)

Nunta lui Oli – regia Tudor Giurgiu (2008)

Restul e tăcere – regia Nae Caranfil (2008)

Angling – regia Adrian Sitaru (2007)

Schimb valutar – regia Nicolae Mărgineanu (2007)

Valuri – regia Adrian Sitaru (2006)

Și totul era nimic – regia Cristina Nichituș (2005)

Moartea domnului Lăzărescu – regia Cristi Puiu (2004)

Sindromul Timișoara – Manipularea – regia Marius Barna (2004)

Patul lui Procust – regia Sergiu Prodan (2001)

Homicide conjugal – regia Papa de Simon (1998)

Față în față – regia Marius Barna (1996)

Stare de fapt – regia Stere Gulea (1996)

Nostradamus (1994)

Balanța – regia Lucian Pintilie (1992)

Tinerețe frântă – regia Marija Maric (1991)

Spirit of the Night (1991)

Expediția – regia Mircea Moldovan (1989)

Liliacul înflorește a doua oară – regia Cristina Nichituș (1988)

Zâmbet de soare – regia Elisabeta Bostan (1988)

Rezervă la start – regia Anghel Mora (1987)

Iacob – regia Mircea Danieliuc (1987)

Luminile din larg – regia Stelian Stativă (1986)

Pas în doi – regia Dan Pița (1984)

Roluri în televiziune

Apostolul Bologa (2018) – preotul Boteanu

Tudor Caragea în serialul Fructul oprit ,Antena 1 (2018)

Doctorul cizmar, film Tv, TVR Cultural (2010)

Securistul Andrei în serialul Regina, Acasă TV – regia Iura Luncasu (2008)

David în serialul Doctori de mame, Acasă TV (2008)

Dr. Toma în serialul Spitalul de urgență, TVR (2006-2007)

Primarul în Brand, TVR – regia Ilinca Stihi (2005)

Soțul în Marfă vie, TVR – regia Gelu Culceag (2004)

Mihai Oprea în serialul În familie, PRIMA TV (2002-2004)

Aerisirea, film TV – regia Silviu Jicman (1997)

Capul de zimbru, film TV – regia Nicolae Mărgineanu (1996)

Soldat Karl Heinz în Kafka, TVR – regia Domnița Munteanu (1996)

Cum vă place, TVR – regia Olimpia Arghir (1995)

Mircea Eliade – Nuvele, TVR – regia Dan Ionescu (1993)

Andrei în Trei surori, TVR – regia Cornel Todea (1991)

Mama, TVR – regia T. Tudoran (1981)

Galerie media

Roluri jucate de-a lungul timpului

Actor
în Cui i-e frica de Virginia Woolf?
Dana Dogaru
în și negru și alb și gri
Orgon
în Tartuffe